+34 679 580 166
Calle Caballero de Rodas 65, 03181 Torrevieja
charlotte@boliginvestspania.no

Registrert eiendomsmegler

Charlotte Lange
Registrert eiendomsmegler
Bolig Invest Spania

registrerad fastighetsmäklare i spanien

Charlotte Lange

Hei, mitt navn er Charlotte Lange og jeg er en registrert eiendomsmegler på Costa Blanca (Valencia-regionen). For å se sertifikatet, klikk på lenken.

Vanlige spørsmål om registrering av eiendomsmeglere på Costa Blanca

For å være eiendomsmegler i Valencia-regionen (Costa Blanca) må man ved lov være registrert i eiendomsmeglerregisteret i Valencia. Kun registrerte meglere har lov til å megle salg av eiendom.

Siden når? Jeg trodde markedet var deregulert?

Loven ble innført i juli 2022 i Valencia regionen. Siden 16. oktober 2022 skal alle som jobber med eiendomsmeglere være registrert i et særregister for eiendomsmeglere. Det er imidlertid en frist på 12 måneder før loven håndheves, men vi i Bolig Invest Spania har allerede lisens.

Hva kreves for å bli registrert eiendomsmegler på Costa Blanca?

For å registrere seg kreves opplæring, bankgaranti og ansvarsforsikring gjeldende i hele EU.

Hvor stor er bankgarantien?

Bankgarantien er 60 000 euro for eiendomsmeglere med kontor (fysisk adresse). For meglere uten fysisk adresse er bankgarantien 300 000 euro per år og virkeår.

Hvor mye koster ansvarsforsikringen?

Ansvarsforsikringen må dekke inntil 600 000 euro (maksimalt 150 000 euro per kunde). For meglere uten fysisk kontor må forsikringen dekke én million euro (men maksimalt 150 000 euro per kunde).

Hvordan sjekker jeg om megleren min er registrert?

Megleren plikter å gjøre opplysningene om registrering, bankgaranti og forsikring lett tilgjengelig for sine kunder. Alle registrerte meglere får en QR-kode som ved skanning viser lisensnummer, utstedte bankgarantier og forsikringer.